ukenru
u-noviy-zelandiyi-startuye-vaktsinatsiyu-vid-covid-19-avstraliya-pochne-u-ponedilok

У Новій Зеландії стартує вакцинація від COVID-19, Австралія почне у понеділок

 • 17696 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Нова Зеландія розпочала офіційну кампанію вакцинації від COVID-19 препаратом виробників Pfizer і BioNTech в суботу, в той час як Австралія планує почати вакцинацію в понеділок, передає УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За словами офіційних осіб, невелика група медичних фахівців була вакцинована в п'ятницю в місті Окленді перед більш широкомасштабним розгортанням кампанії, яка офіційно почалося з прикордонного персоналу і працівників відділу керованої ізоляції і карантину (MIQ).

В Австралії працівники карантинних "готелів" і медики також стануть першою категорією осіб, якій будуть зроблені щеплення вакциною від Pfizer в 16 центрах вакцинації по всій країні, поряд з людьми похилого віку в установах з догляду за ними.

Нова Зеландія очікує, що її загальнонаціональна кампанія з охопленням 5-мільйонного населення країни займе рік, а Австралія планує зробити щеплення 25 мільйонам громадян до жовтня.

Офіційні особи заявили, що за попередні 24 години не було зареєстровано нових випадків зараження COVID-19 в громадях обох країн, незважаючи на проведення десятків тисяч тестів.

Обидві країни на цьому тижні припинили екстрені локальні карантинні заходи.

Для довідки

Як Австралія, так і Нова Зеландія входять в десятку кращих у світі країн за індексом ефективності успішної протидії пандемії COVID-19.

В Австралії зареєстровано трохи менше 29 000 випадків захворювання і 909 смертей, а в Новій Зеландії - всього 26 смертей з 2350 випадків.

Як повідомляв УНН, цього тижня влада Японії приступила до вакцинації населення від нового коронавірусу. Незважаючи на відставання від інших розвинених країн, японський уряд не має наміру відразу починати масово прищеплювати жителів, а збирається розділити цей процес на кілька етапів.

Українські Національні Новини

Новини Світу