u-nogo-ye-liviy-dokhid-analitik-poyasniv-chomu-nardep-yatsenko-namagayetsya-pozbaviti-politikiv-finansuvannya

"У нього є лівий дохід": аналітик пояснив, чому нардеп Яценко намагається позбавити політиків фінансування

 • 238118 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Ініціативи народного депутата Антона Яценка щодо зменшення зарплат нардепів та позбавлення фінансування політичних партій свідчать про те, що парламентар має заробіток на стороні. Про це у коментарі УНН заявив керівник експертної групи “Бюро аналізу політики” Віктор Бобиренко.

Деталі

Експерт називає законопроект про зменшення зарплат парламентарів до “мінімалки” популістичним. За його словами, робота депутатів має гідно оплачуватися, інакше - існують корупційні ризики. До того ж сильної економії така ініціатива не принесе.

Цитата

“Раз він говорить, що треба всіх посадити на мінімалку, то це популізм, це бажання набити очки у несвідомих людей, які не розуміють що менеджер, депутат, суддя мусять заробляти багато, щоб вони не дивилися ліворуч і щоб їм у конвертах не приносили.

І так зарплати порівняно невеликі у депутатів. Утримання ВР обходиться нам у 2,5 млрд грн щороку. Це при тому, що у нас двох трильйонний бюджет. Тобто ми розуміємо, що це 0,01%. Це абсолютно нічого в розмірі державного бюджету. Це як у вас 100 грн, а ви 10 копійок хочете зекономити. Абсолютна нісенітниця! Крім популізму, тут нічого немає.

Це свідчення того, що у нього є лівий дохід. Він або отримує у конверті, або за те, що лобіює чиїсь інтереси. Таких депутатів треба виводити на чисту воду і казати, що вони елементарні негідники і пасуться на вухах наївних людей, які дійсно думають, що зменшення зарплати до мінімалки у депутатів виправлять ситуацію в країні”, - зазначив Бобиренко.

Нагадаємо

Антон Яценко зареєстрував законопроект, яким пропонує зменшити зарплати народних депутатів до “мінімалки” та позбавити їх усіх пільг та привілеїв на час дії воєнного стану. Окрім того, нардеп вніс пропозиції до Держбюджету на наступний рік, аби позбавити політичні партії фінансування.

Додамо, що нині проти Яценка відкриті дві кримінальні справи: щодо незаконного збагачення та внесення неправдивих відомостей до декларації.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вночі армія рф вдарила по Сумщині: зафіксовано 10 "прильотів"

     • 117646 переглядiв

    Народний ТОП: названо найвидатніших українців усіх часів

     • 191832 переглядiв

    Жителі Київщини сьогодні можуть чути вибухи - ОВА

     • 195557 переглядiв

    Danone оголосила про вихід з російського ринку

     • 139952 переглядiв