ukenru
u-nimetskomu-khanau-bagatotisyachnoyu-traurnoyu-khodoyu-vshanuvali-pamyat-zhertv-strilyanini

У німецькому Ханау багатотисячною траурною ходою вшанували пам'ять жертв стрілянини

 • 10546 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. У німецькому місті Ханау після кривавих нападів другий день поспіль відбулася багатотисячна акція протесту проти расизму та в пам'ять про жертв атак. За даними поліції, на траурну ходу в неділю, 23 лютого, вийшли до 10 тисяч людей. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

"Для нас важливо продемонструвати позицію - проти терору, ксенофобії та антимусульманського расизму, - наголосив співорганізатор акції Тефік Езчан, цитує видання. - Наше послання звучить так: ми теж є Німеччина, ми складаємо єдине ціле".

Після ходи від одного з місць нападів до центру міста відбувся мітинг, на якому були присутні родичі жертв стрілянини, посол Туреччини в Німеччині Алі Кемаль Айдин, бургомістр Ханау Клаус Камінскі, а також представники різних релігійних громад.

Під час виступу турецький посол наголосив на необхідності терміново знайти "протиотруту від ненависті". Він нагадав, що останніми роками турецька громада в Німеччині переживає дедалі більше нападів і наголосив, що "далі так тривати не може".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Штутгарті невідомі вистрілили у вітрину кальянної на тлі нещодавнього теракту

Нагадаємо, увечері в середу, 20 лютого, в німецькому місті Ханау 43-річний Тобіас Р. відкрив вогонь у двох кальян-барах міста, внаслідок чого загинули дев'ятеро людей. Після цього зловмисник у власному помешканні застрілив свою 72-річну матір та наклав на себе руки.

За даними правоохоронців, жертвам нападів було від 21-го до 44 років. Всі дев'ятеро загиблих у кальян-барах мали міграційне коріння. Серед них були як німецькі, так і іноземні громадяни, у тому числі турецькі.

Міністерство внутрішніх справ Німеччини класифікувало напад як теракт, вчинений на расистському ґрунті. 

Пізніше у цьому ж місті тисячі людей протестували проти правого екстремізму.

Українські Національні Новини

Новини Світу