u-nimechchyni-cherez-poveni-poboiuiutsia-proryvu-damby

У Німеччині через повені побоюються прориву дамби

 • 29506 переглядiв

Повені в Німеччині посилюють побоювання прориву дамб; аварійні служби укріплюють ослаблені дамби мішками з піском на тлі безперервних дощів. У Тюрингії через сильну повінь відбулися евакуації.

У федеральній землі Нижня Саксонія протягом ночі довелося підтримувати дамби мішками з піском. Постійні дощі та мокрий ґрунт продовжують становити загрозу, зокрема посилюється повінь в горах Гарц. У Тюрінгії, через повінь було евакуйовано 500 жителів окремого району. Про це пише УНН із посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Деталі

Ситуація з паводками у деяких частинах Німеччини залишається напруженою. У Нижній Саксонії побоюються прориву дамби: у районі Леєр сотні людей боролися з паводком у ніч на вівторок. У муніципалітеті Упленген дамбу Голленер Ехе було зламано в двох місцях, а також ослаблено на довжині майже 500 метрів, тому близько 450 екстрених служб і сотні волонтерів прибули на місце, щоб стабілізувати дамбу за допомогою мішків з піском.

Пізніше пожежна служба округу Леєр дала обережне пояснення.

Захист дамби на даний момент завершено, і ситуація в основному знаходиться під контролем

- проінформували у відомстві. 

Кількість заявок на біженство в ЄС зросла до мільйона за рік. На першому місці - Німеччина26.12.23, 03:05

Разом з тим влада попередила про подальше погіршення ситуації з повенями - попереджається про третю хвилю паводку для районів річок Окер і Іннерсте. В Гарці прогнозуються подальші дощі, очікується третя хвиля паводків у притоках дамб. Як наслідок, греблі Гарца може заповнитись настільки, що це може призвести до погіршення ситуації.

У Тюрінгії особливо постраждало місто Віндехаузен в районі Нордхаузен. Ситуація з повінню там стала настільки серйозною, що на Різдво довелося повністю евакуювати район Герінген, який налічує майже 500 жителів.

Ворог може завдати ударів будь-коли - Гуменюк про можливість загострення атак рф на Новий рік26.12.23, 13:21

Ситуація в інших федеральних землях

Другий найвищий рівень небезпеки в деяких районах Саксонії-Ангальт. Державне агентство з протипаводкового захисту вчора також оголосило другий найвищий рівень небезпеки для кількох річок, зокрема Мульде та її приток, Вайсе-Ельстер у Галле та районі Заале, а також Оре в районі Берде.

У Баварії ситуація з повенями в основному заспокоїлася, рівень води зараз стабільний або падає. В Нижній Франконії та Верхньому Пфальці рівень води все ще високий.

Нагадаємо

Понад 300 мешканців були евакуйовані в австралійському штаті Квінсленд через повінь, спричинену тропічним циклоном.

Потягом через Естонію: Україна розробила новий маршрут доставки міжнародної пошти26.12.23, 13:34

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Німеччині через повені побоюються прориву дамби

     • 29506 переглядiв

    В окупованому Севастополі повідомляють про гучний вибух

     • 32924 переглядiв