u-nimechchini-viddilennya-partiyi-adg-viznali-pravoekstremistskim-v-odnomu-z-regioniv

У Німеччині відділення партії “АдГ” визнали правоекстремістським в одному з регіонів

 • 65967 переглядiв

Деталі

Ще в січні 2021 року відділення “Альтернативи для Німеччини” у Саксонії-Ангальт підозрювали в правому екстремізмі, тепер з'явилися дані, які дають змогу офіційно визнати місцевий осередок партії правоекстремістським, заявив глава земельного відомства з охорони конституції Йоген Гольман.

За словами Хольмана, партійна програма АдН “пронизана расистською ідеологією етноплюралізму”, а відділення в Саксонії-Ангальт виступає за скасування в Німеччині парламентської демократії.

Крім того, партійні функціонери та депутати регулярно роблять расистські, антисемітські та антимусульманські заяви.

Визнання осередку партії правоекстремістським дасть змогу спецслужбам офіційно спостерігати за нею “з використанням розвідзасобів”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд Німеччини компенсуватиме регіонам витрати на допомогу біженцям

Зазначимо, що згідно з опитуванням інституту Insa за жовтень, АдН є найсильнішою політичною партією в Саксонії-Ангальт. Її підтримують 33 відсотки виборців.

Вона не тільки, як і раніше, дотримується антиконституційних позицій, а й за час пандемії “радикалізувалася до такої міри, що видається виправданим її систематичне спостереження з використанням розвідувальних засобів”, — наголосив Йоген Гольман.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Син Кадирова отримав черговий орден — росЗМІ

     • 117535 переглядiв