ukenru
u-nimechchini-sprognozuvali-chi-povernetsya-rosiya-do-g7

У Німеччині спрогнозували, чи повернеться Росія до G7

 • 18098 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Поки що немає передумов для повернення Росії, виключеної з "Групи восьми" після незаконної анексії Криму, назад за стіл. Про це повідомила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок в інтерв'ю агентству dpa, пише УНН.

Цитата

"Звичайно, дуже болісно, ​​що Росія виключила себе із цього кола (країн — ред.) шляхом анексії Криму. Після агресивних дій Росії у 2014 році було правильно дати зрозуміти, що ми не можемо просто продовжувати порядок денний економічної політики на цій основі. Наразі не передбачається, коли Росія зможе повернутися за стіл — у будь-якому разі, нинішня ескалація не полегшує ситуацію", — сказала міністр.

Деталі

Так, у 2022 році Німеччина має змінити Велику Британію на посаді голови "Групи семи".

За словами Бербок, головою Німеччини важливо запросити як гостей на зустрічі лідерів ті країни, які "не лише хочуть інвестувати в майбутнє, а й виступають за економічний розвиток на основі спільних цінностей, таких як свобода і верховенство закону".

Так, що коливається двох майбутніх зустрічах міністрів закордонних справ G7, Німеччина думає про те, щоб запросити на одну з них країни Африки, а іншу присвятити Тихоокеанському регіону.

Додамо

Росія входила до складу "Групи восьми" до 2014 року, проте після оккупації Криму її було виключено із групи.

Українські Національні Новини

Політика