ukenru
u-nimechchini-proanalizuvali-antikoronavirusni-vaktsini-tochnoyi-otsinki-yikh-efektivnosti-nemaye

У Німеччині проаналізували антикоронавірусні вакцини: точної оцінки їх ефективності немає

 • 12644 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Вчені до цих пір чітко не встановили, наскільки довго щеплення від коронавірусу надає захист. Також не зрозуміло, чи можуть щеплені люди заразити інших. Про це повідомили в інституті імені Роберта Коха, передає УНН, посилаючись на DW.

"Наявні на сьогоднішній день дані не дозволяють провести точну оцінку ефективності мРНК-вакцин (mRNA) у запобіганні або уповільненні поширення інфекції", - сказано в офіційній заяві інституту.

Відзначається, що у тих, хто не отримав вакцину, ризик зараження COVID-19 у дев'ять разів вищий. Поки не зрозуміло, чи можуть ті, хто отримав щеплення від коронавірусу, заразити інших.

"Згідно з останніми даними, два уколи вакцини від BioNTech/Pfizer та Moderna (обидві схвалені у ЄС) захищають від зараження коронавірусом у 95% випадків. У відповідних дослідженнях взяла участь 36 621 особа. У 170 з них підтвердився діагноз COVID-19. Однак лише вісім з них були у тій групі, яка отримала вакцину. Переважна більшість хворих під час дослідження отримали плацебо. Виходячи з цього і була розрахована ефективність вакцини: 95%. Дієвість ліцензованих у ЄС вакцин також доведена для представників різних вікових і гендерних груп", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за інформацією ВООЗ, вакцинація від коронавірусу почалася вже у 46 країнах.

Українські Національні Новини

Здоров'я