u-nimechchini-likari-rekomenduyut-zaprovaditi-siyestu-na-tli-speki

У Німеччині лікарі рекомендують запровадити сієсту на тлі спеки

 • 332814 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Лікарі в Німеччині закликають до введення сієсти, або полуденного сну, як способу впоратися з підвищенням температури, що знижує продуктивність, пише УНН з посиланням на DW.

Цитата

"Ми повинні орієнтуватися на те, як люди працюють у спеку в південних країнах: рано вставати, продуктивно працювати вранці і відпочивати опівдні", - заявив голова Федеральної асоціації лікарів департаментів охорони здоров'я Німеччини (BVÖGD) Йоханнес Ніссен в інтерв'ю медіамережі RND, опублікованому у вівторок.

"Це концепція, яку ми повинні прийняти в літні місяці", - додав він.

Деталі

Лікарі з BVÖGD закликають перенести найнапруженіші частини робочого дня на ранок, перш ніж робітники втомляться від сильної спеки.

"Люди не такі продуктивні, як зазвичай, коли дуже спекотно, - сказав Ніссен. - Поганий сон через теплі ночі може призвести до додаткових проблем з концентрацією уваги".

Ніссен також закликав до "достатньої кількості вентиляторів та легшого одягу, навіть якщо це не дозволено правилами офісного одягу".

Він додав, що робітники та люди загалом мають переконатися, що вони п'ють набагато більше і їдять кількома меншими порціями протягом дня.

"Холодна ванна для ніг під столом була б ще одним способом зберігати прохолоду під час роботи з дому", - сказав RND керівник BVÖGD.

Доповнення

Сієста - це іспанський термін для позначення перерви, яку роблять багато людей і яка часто включає сон або який-небудь відпочинок, у найспекотніші години у середині дня. Але це практика, поширена у спекотніших частинах світу.

Заклик змінити німецькі моделі роботи на ті, які більш поширені у південній Європі, пролунав на тлі того, як глобальні температури підвищуються, а такі країни, як Іспанія, Італія та Греція, страждають від періодів сильної спеки та екстремальних температур.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    москва поплила: в столиці рф повінь через сильні зливи

     • 442550 переглядiв

    Затриманий у КНДР виявився американським солдатом

     • 323102 переглядiв

    Окупанти вдарили по Харківщині: загинув 72-річний чоловік

     • 254951 переглядiв