u-nikaragua-zaareshtuvali-sche-odnogo-kandidata-u-prezidenti

У Нікарагуа заарештували ще одного кандидата у президенти

 • 26511 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Поліція повідомила, що в суботу в Нікарагуа був заарештований ще один кандидат у президенти - сьомий потенційний кандидат, затриманий урядом Даніеля Ортеги напередодні виборів 7 листопада. Про це інформує УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Ноель Відорре був поміщений під домашній арешт за звинуваченням у "підриві суверенітету" країни, що стало останнім з серії арештів, засуджених Сполученими Штатами і Європейським союзом.

Багаторічний лідер Нікарагуа Ортега буде балотуватися на президентські вибори четвертий раз поспіль.

75-річний Ортега буде кандидатом в президенти від правлячого Сандіністського фронту національного визволення, підтвердив минулого тижня спікер асамблеї Нікарагуа Густаво Поррас.

Сім кандидатів у президенти від опозиції були серед 28 осіб, затриманих урядом Ортеги.

Під час репресій, що почалися 2 червня, уряд Ортеги оточив політичних суперників серією обшуків і нічних арештів за звинуваченням в загрозі "суверенітету" Нікарагуа.

Звинувачення базуються на законі, ініційованому Ортегою і схваленому законодавцями в грудні, який широко критикується як засіб "заморозити суперників і змусити замовкнути опонентів" напередодні виборів.

Закон забороняє "тим, хто просить, святкує і аплодує введенню санкцій проти нікарагуанської держави", претендувати на державні посади.

66-річний Відаурре був одним з потенційних кандидатів від групи "Альянсу Сьюдаданос пір ла Лібертад", що виступав проти Ортеги.

Кандидати в президенти зможуть зареєструватися з 28 липня по 2 серпня.

Ортега каже, що люди, затримані його військами, є "злочинцями", які прагнуть повалити його за підтримки США.

Це придушення інакомислення викликало міжнародний осуд і нові санкції, при цьому Сполучені Штати "затаврували" багаторічного лідера країни "диктатором".

Ортега звинувачується в посиленні авторитаризму, особливо після жорстокого придушення антиурядових демонстрацій в 2018 році, в результаті якого понад 300 людей загинули і тисячі опинилися у вигнанні, за даними органів з прав людини.

Віце-президентом країни з 2017 року є його дружина Розаріо Мурільо.

Доповнення

Ярий марксист в молодості, Ортега і його однопартійці скинули корумпований автократичний режим під оплески народу і захопили контроль над країною в 1979 році.

Він був обраний президентом в 1984 році і правив до 1990 року, коли його перемогла Віолета Барріос де Чаморро, а потім він повернувся до влади в 2007 році. Ортега виграв два переобрання поспіль.

Крістіана Чаморро, дочка експрезидента Чаморро, яку багато хто вважає фаворитом, стала першою жертвою, і в даний час вона знаходиться під домашнім арештом за звинуваченням уряду у відмиванні грошей.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі