ukenru
u-niderlandakh-zakidali-pivnimi-plyashkami-posolstvo-iranu

У Нідерландах закидали пивними пляшками посольство Ірану

 • 5262 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. У Нідерландах група протестувальників закидала пляшками посольство Ірану. Про це повідомляє УНН з посиланням на De Telegraaf.

Посольство у місті Схевенінген атакувала група людей, серед яких – родичі вбитого у 2017 році в Гаазі нідерладця іранського походження Ахмада Ніссі.

Нападники закидали будівлю посольства пивними пляшками і вигукували гасло "Іранський режим – терорист!". Поліція прибула через декілька секунд після початку акції та заарештувала чотирьох осіб.

Атака відбулась наступного дня після заяви МЗС про причетність міністерства розвідки Ірану до двох вбивств на території Нідерландів.

Повідомляється, що Ахмад Ніссі, до загибелі якого ймовірно причетна іранська розвідка, боровся за незалежність арабської спільноти в місті Ахваз на сході Ірану.

Раніше УНН повідомляв, що нідерландська розвідка "має сильні докази того, що Іран причетний до вбивства двох громадян Нідерландів іранського походження, у Алмере в 2015 році та у Гаазі в 2017". 

Євросоюз ухвалив санкції проти міністерства розвідки Ірану, яку підозрюють у плануванні нападу на території Данії. 

Було ухвалено внесення іранських розвідників до списку терористів за планування вбивств у Європі. Таке рішення означає заморозку фінансових рахунків, що належать одному з підрозділів та двом іншим службовцям іранської розвідки.

Нагадаємо, у результаті теракту під час військового параду у місті Ахваз на півдні Ірану загинули 24 людини

Українські Національні Новини

Новини Світу