u-niderlandakh-nevdovzi-maye-viznachitisya-zi-statusom-ukrayinskikh-bizhentsiv-zviti

У Нідерландах невдовзі мають визначитися зі статусом українських біженців - звіт

 • 1034674 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Кабінет міністрів Нідерландів повинен найближчим часом вирішити питання з українськими біженцями, зокрема щодо їхнього статусу резидента та повернення додому, ідеться у звіті Консультативної ради з питань міграції (ARM), опублікованому в середу, повідомляє Euractive, пише УНН.

Деталі

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, як вказано, Нідерланди прийняли приблизно 95 000 українських біженців. Їхні права захищені Директивою ЄС про тимчасовий захист (TPD), яка діє до березня 2025 року. Проте місцевий муніципалітети та українські біженці раніше висловлювали занепокоєння щодо майбутніх перспектив та умов життя.

У звіті Консультативної ради міститься вимога обговорити та впорядкувати на рівні ЄС статус проживання українських біженців та їх повернення додому, щоб запобігти вторинній міграції всередині ЄС. Також пропонується надавати українцям посвідки на тимчасове або нетимчасове проживання, у тому числі відповідні дозволи для студентів та висококваліфікованих мігрантів.

Пошук рішень цих проблем може виявитися важким для уряду Нідерландів, оскільки країна зараз загрузла у серйозній міграційній і житловій кризі, пише видання. А міністр житлових питань Нідерландів Гуго де Йонг заявив, що велика кількість біженців може вплинути на будівництво житла в Нідерландах.

Поки українці чекають на рішення Нідерландів, уряд країни заявив, що надасть Україні додаткову фінансову допомогу на суму 118 мільйонів євро. Ці гроші спрямовані на підтримку відновлення інфраструктури України, постачання медикаментів та надання допомоги через підрив Каховської дамби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада ЄС розкритикувала уряд Нідерландів за умови для біженців

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі