ukenru
u-niderlandakh-dozvolili-zalishiti-v-sekreti-dokumenti-schodo-katastrofi-mh17

У Нідерландах дозволили залишити в секреті документи щодо катастрофи MH17

 • 13664 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Міністерство безпеки і юстиції Нідерландів не зобов'язане розсекречувати низку документів щодо катастрофи MH17 на Донбасі в липні 2014 року. Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення національної ради країни.

"Міністерство безпеки і юстиції не зобов'язане розсекречувати доповіді з міністерських нарад щодо катастрофи MH17. Таку постанову виніс адміністративно-правовий відділ державної ради", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, цього стосуються всі доповіді так званої міністерської комісії з врегулювання криз (MCCb) і деяких уривків з доповідей міжурядової комісії з врегулювання криз (ICCb).

Відзначається, що доповіді міністерської комісії з врегулювання криз передбачають так званий конфіденційний режим. Зазначено, що згідно з рішенням міністри та інші члени засідань комісії "можуть говорити без перешкод". При цьому сказано, що обговорення під час засідань повинні залишатися конфіденційними, оскільки розголошення доповідей може нашкодити належному функціонуванню комісії.

"Беручи до уваги нинішній режим конфіденційності, сприяння єдиній державній політиці та чутливий характер тем, що обговорюються в рамках комісії", як зазначається, міністри повинні враховувати важливість цього в порівнянні з важливістю розкриття інформації.

Як повідомляв УНН, п'ять країн домовилися про кримінальне переслідування винних у катастрофі MH17.

Літак компанії Malaysia Airlines рейсу MH17 був збитий на сході України 17 липня 2014 року. В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Українські Національні Новини

Політика