u-nazk-rozpovily-yak-slidkuvaly-za-etychnoiu-povedinkoiu-suddiv-politseiskykh-ta-deputativ-u-berezni

​​У НАЗК розповіли, як слідкували за етичною поведінкою суддів, поліцейських та депутатів у березні

 • 20733 переглядiв

У березні 2024 року НАЗК склало адміністративні протоколи щодо судді райсуду Чернівецької області, а також колишнього заступника голови Національної поліції. Окрім того, за матеріалами НАЗК суди визнали винними народного депутата Олександра Дубінського за порушення етичних норм, а колишнього голову Верховного Суду Всеволода Князєва оштрафували та конфіскували подарунок за матеріалами НАЗК.

НАЗК у березні 2024 року склало низку адміністративних протоколів про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Про це УНН пише з посиланням на повідомлення Агентства.

Деталі

Зокрема, Національне агентство склало протокол за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-7 КУпАП, стосовно судді Хотинського районного суду Чернівецької області. Встановлено, що вона одноособово брала участь у розгляді справ та приймала рішення в інтересах сторін, які представляв адвокат, з яким вона має договірні відносини, а саме – орендує у нього квартиру.

Також складено протокол за вчинення адміністративних правопорушень стосовно колишнього заступника Голови Нацполіції України. НАЗК встановило, що він отримував від громадян, які не є його близькими особами, подарунок у вигляді оренди (користування) квартири у Києві, а також житлового будинку у Бориспільському районі за цінами, нижчими від мінімальної ринкової вартості оренди житла.

НАЗК підтвердило, що проводить перевірку використання керівником Фонду гарантування вкладів Рекрут авто банку, що перебуває в процесі ліквідації18.03.24, 11:47

Крім того, суди ухвалили кілька рішень за матеріалами НАЗК. Зокрема, у березні Печерський районний суд Києва визнав винним народного депутата Олександра Дубінського у порушенні встановлених Законом обмежень щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Суд підтвердив позицію НАЗК щодо наявності в його діях складу адміністративного правопорушення – Дубінський надсилав депутатські звернення до Міністерства охорони здоров’я та ДБР з метою отримання відомостей, необхідних йому для власного захисту від кримінального переслідування. Також суд наклав на нього штраф в розмірі 3 400 грн.

Судовий вирок за матеріалами НАЗК отримав й колишній голова Верховного Суду Всеволод Князєв. Печерський райсуд Києва визнав його винним у порушенні встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків. На ексочільника Верховного Суду також накладено штраф у 2 550 грн та конфісковано подарунок у 906 600 грн. 11 березня Київський апеляційний суд відмовив Князєву у задоволенні апеляційної скарги на рішення Печерського райсуду, а отже воно набрало законної сили.

Новообраний голова НАЗК зустрівся з послами G7 та розповів про плани з розвитку Нацагентства13.03.24, 13:11

Анастасія Рябоконь

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі