u-nato-zaproponuvali-zminiti-videnskiy-dokument-z-obminu-viyskovoyu-informatsiyeyu

У НАТО запропонували змінити Віденський документ з обміну військовою інформацією

 • 8590 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Країни-члени НАТО запропонували поправки до Віденського документу, який передбачає щорічний обмін військовою інформацією між учасниками. Про це сьогодні на брифінгу за підсумками засідання Ради Росія-НАТО повідомив Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг, передає УНН.

"Наші країни Альянсу запропонували поправки, які повинні поліпшити Віденський документ і зробити його більш надійним з точки зору забезпечення прозорості. Зокрема, якщо є позапланові або раптові навчання, то повинні бути раптові або позапланові інспекції та спостереження, повинні бути встановлені нові пороги, які вимагають повідомлення", - повідомив Й.Столтенберг.

З його слів, напруженість зростає, проводиться більша кількість навчань, зростає загроза інцидентів, так що необхідно зробити все можливе для уникнення та недопущення непорозумінь, прорахунків і ненавмисної ескалації.

"Так що важливість цих інструментів і їх активне використання зараз важливе, як ніколи. Ми закликаємо РФ з повагою поставитися до Віденського документу і активно брати участь у конструктивному діалозі з його модернізації і поліпшення", - додав Генсек НАТО.

Додамо, положення Віденського документу включають щорічний обмін військовою інформацією про сили, розташовані на територіях країн-учасників, повідомлення військового характеру для зменшення ризику, включаючи консультації про незвичайну військову діяльність і небезпечні інциденти, попередні повідомлення щодо певних видів військової діяльності, спостереження за певними видами військової діяльності, обов'язкову демонстрацію нових зразків основних систем озброєння та військової техніки, що надходять на озброєння збройних сил держав-учасниць, обмін щорічними планами і дотримання них з візитами-перевірками військових сил країн-учасниць і оцінками таких візитів.

Нагадаємо, Генсек НАТО вказав на применшення Росією масштабів навчань "Захід-2017".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Водії UBERDRIVE отримають повні баки палива від WOG

     • 10717 переглядiв