ukenru
u-nato-vshanuvali-pamyat-zhertv-11-veresnya-v-ssha

У НАТО вшанували пам’ять жертв 11 вересня в США

 • 13646 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. У НАТО вшанували жертв теракту 11 вересня 2001 року в США. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт НАТО.

“НАТО вшановує пам’ять терактів 11 вересня на США. У п'ятницю (11 вересня 2020 року) в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відбулася церемонія з нагоди 19-ї річниці терактів 2001 року в США. Генеральний секретар Єнс Столтенберг, постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Хатчісон, члени Північноатлантичної ради та дипломатичне та військове співтовариство НАТО взяли участь в акції пам'яті”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що Єнс Столтенберг вшанував пам’ять майже 3 тис. чоловіків та жінок, які загинули внаслідок терактів.

"Ми пам'ятаємо страждання і втрати, хоробрість тих, хто поставив своє життя на порятунок інших, і солідарність, що виникла з уламків. Всього за кілька годин після нападу ми вперше застосували пункт про колективну оборону НАТО, статтю 5 нашого установчого договору. Напади були на землю США, але ми всі зазнали поразки. Ми стояли з нашим американським союзником і разом реагували на тероризм", - сказав Єнс Столтенберг.

Повідомляється, що церемонія в штаб-квартирі НАТО завершилась хвилиною мовчання о 14:46, точному часі першого нападу на Північну вежу Світового торгового центру в Нью-Йорку дев'ятнадцять років тому.

Нагадаємо, Україна висловила співчуття у зв'язку з річницею терактів 11 вересня.

Українські Національні Новини

Новини Світу