ukenru
u-nato-viznayut-pragnennya-ukrayini-stati-chlenom-alyansu-ale-vkazuyut-na-neobkhidnist-reform

У НАТО визнають прагнення України стати членом Альянсу, але вказують на необхідність реформ

 • 12091 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. У Північноатлантичному альянсі визнають прагнення України стати членом НАТО і надають підтримку і допомогу для її просування у цьому напрямку. Основна ж увага має бути зосереджена на продовженні реформ, зокрема, в області безпеки і оборони, у тому числі щодо боротьби з корупцією. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час прес-конференції в Брюсселі напередодні зустрічі голів МЗС НАТО 3-4 квітня у Вашингтоні, де відзначатимуть 70-річчя Альянсу, передає УНН.

"Що стосується України і членства в НАТО, то ми визнаємо амбіції, очікування України стати членом НАТО. Ми працюємо з Україною з тим, щоб допомогти Україні просуватися по шляху трансатлантичної інтеграції. І тому у нас різні програми надання допомоги і підтримки для того, щоб допомогти Україні сфокусуватися на основному питанні - реформах, модернізуватися, відповідати стандартам НАТО", - зазначив Столтенберг.

З його слів, Альянс допомагає Україні у різних форматах. "Є трастові фонди, навчання,.. і також деякі члени НАТО підтримують Україну у двосторонньому контексті", - додав він.

"Ми віримо, що на цьому має бути зосереджена основна увага - реформування і продовження модернізації та зміцнення їх організацій, які займаються розвитком в області безпеки і оборони, включаючи боротьбу з корупцією", - вказав Генсек.

Нагадаємо, НАТО на міністерській зустрічі 3-4 квітня у Вашингтоні, як очікується, обговорить нові заходи з поліпшення обізнаності щодо ситуації в Чорноморському регіоні і нарощення підтримки Грузії і України стосовно підготовки військово-морських сил і берегової охорони, заходів у порти, навчань та обміну інформацією.

Українські Національні Новини

Політика