ukenru
u-nato-viznali-kosmos-pyatim-operativnim-napryamom

У НАТО визнали космос п'ятим оперативним напрямом

 • 13785 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. Космос повинен стати для НАТО новою сферою оперативної діяльності - поряд з повітрям, суходолом, морем і кіберпростором. Про це на пресконференції у середу заявив Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг після засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні міністри ухвалили важливі рішення для подальшої адаптації НАТО. Ми домовилися, що космос повинен стати для НАТО новою сферою оперативної діяльності - поряд з повітрям, суходолом, морем і кіберпростором. Космос - це частина нашого повсякденного життя тут, на Землі. Його можна використовувати в мирних цілях. Але його також можна використовувати агресивно", - сказав Столтенберг.

За його словами, противники можуть завдати шкоди для комунікацій та авіаперевезень, впливати на прогноз погоди або банківські послуги.

"Космос також має суттєво важливе значення для стримування і оборони Альянсу. Включаючи можливість навігації, збору розвідданих та виявлення пусків ракет. В даний час близько 2 тисяч супутників знаходяться на орбіті Землі. Приблизно половина з них належить країнам НАТО. НАТО не має наміру розміщувати зброю в космосі. Ми - оборонний альянс. І наш підхід буде повністю відповідати міжнародному праву. Однак перетворення космосу в область оперативної діяльності допоможе нам забезпечити облік усіх аспектів для забезпечення успіху наших місій", - додав генсек Альянсу.

Як повідомляв УНН, у НАТО затвердили нову космічну стратегію Альянсу.

Українські Національні Новини

Новини Світу