ukenru
u-nato-prokomentuvali-rishennya-vr-pro-kurs-na-chlenstvo-v-alyansi

У НАТО прокоментували рішення ВР про курс на членство в Альянсі

 • 10334 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. У НАТО поінформовані про рішення Верховної Ради щодо закріплення в українському законодавстві напрямку до членства в Альянсі. У той же час, у НАТО нагадали, що ще не отримували від українського уряду офіційної заявки щодо вступу до їхньої організації. Про це сказала сьогодні на прес-конференції директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова, передає кореспондент УНН.

"Коли йдеться про рішення, прийняте Верховною Радою, що стосується внесення змін та доповнень стосовно орієнтації української зовнішньої політики, що буде включати членство України в НАТО, ми були поінформовані про це рішення. Тим часом НАТО ще не отримало офіційної заявки від українського уряду щодо вступу до НАТО. Тому ми продовжуємо впроваджувати рішення Варшавського саміту, в якому український президент погоджується, що на даний час пріоритетом для України та НАТО є зосередження на реформах в Україні", - наголосила Б.Маронкова.

Йдеться, за її словами, про реформи сектору оборони та безпеки та впровадження Стратегічного бюлетню оборони 2020. "Тим часом це є наш пріоритет стосовно роботи", - сказала вона.

"Коли йдеться про будь-які майбутні розвитки (подій - ред.), звичайно ж, нам треба побачити і прийняти відповідні рішення", - резюмувала директор Центру інформації та документації НАТО.

Нагадаємо, ВР законодавчо закріпила курс України на членство в НАТО.

Українські Національні Новини

Політика