ukenru
u-naftogazi-zayavili-pro-mozhlivist-otrimati-seryozniy-argument-na-peregovorakh-z-gazpromom

У Нафтогазі заявили про можливість отримати серйозний аргумент на переговорах з Газпромом

 • 19522 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Після ухвалення закону про відокремлення ГТС від НАК "Нафтогаз Україна" отримала можливість вчасно завершити анбандлінг та отримати серйозний аргумент на тристоронніх переговорах з ПАТ "Газпромом". Про це написав голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Вчора Верховна Рада ухвалила закон про відокремлення ГТС від Нафтогазу – 341 голос за… Тепер маємо можливість вчасно завершити анбандлінг та отримати серйозний аргумент на тристоронніх переговорах з Газпромом. Тепер у нас є підстави переконувати Євросоюз, щоб він продовжив вимагати від Росії збереження транзиту українською ГТС, яка поступово стає частиною загальноєвропейської енергосистеми", - написав Коболєв.

З його слів, водночас, для успіху у переговорах і досягнення цілей України необхідно ще багато чого - зокрема "прийняти мережеві кодекси та забезпечити вчасне укладання пакету договорів для коректного проведення анбандлінгу".

"На жаль, депутати не зберегли в законі можливість залучати до управління ГТС західних партнерів. До цього питання доведеться повертатися пізніше. Але зміни, критичні для завершення анбандлінгу, парламент ухвалив", - додав він.

Нагадаємо, 31 жовтня народні депутати України ухвалили в цілому проект закону №2239-1 (альтернативний до №2239) про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу.

Українські Національні Новини

Економіка