ukenru
u-naftogazi-sprognozuvali-rezultati-gazovikh-peregovoriv-21-sichnya

У "Нафтогазі" спрогнозували результати газових переговорів 21 січня

 • 19081 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. У зв'язку з відсутністю російських експертів на сьогоднішніх технічних тристоронніх консультаціях щодо транзиту газу між Україною, Росією і Євросоюзом навряд чи можна очікувати фінальних домовленостей на політичному рівні наступного тижня, 21 січня. Так прокоментував виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко консультації та переговори про транзит газу українською територією після 2019 року, передає УНН.

Вітренко відзначив, що "Газпром" не попередив та жодним чином не обґрунтував свою відсутність на запланованих тристоронніх консультаціях сьогодні.

Він відзначив, що участь у консультаціях з українського боку прийняли представники Нафтогазу, МЗС, Міненерговугілля та НКРЕКП, з європейського - представники Європейської Комісії.

"Учасники узгодили свої позиції під час тристоронніх переговорів, запланованих на 21 січня. Очікується, що в них візьмуть участь представники Єврокомісії, Нафтогазу, МЗС, Міненерговугілля та НКРЕКП, з боку Росії - представники Міненерго РФ та Газпрому. У зв'язку з відсутністю російських експертів на сьогоднішніх консультаціях навряд чи можна очікувати фінальних домовленостей на політичному рівні наступного тижня", - повідомив Вітренко.

Нагадаємо, російський "Газпром" зірвав технічні тристоронні консультації щодо транзиту газу між Україною, Росією і Євросоюзом, що були заплановані на 15 січня. Тим часом Україна провела змістовні розмови з Єврокомісію щодо всіх істотних питань реформи ринку газу. 

Додамо, що тристоронні переговори за участю представників Росії, України і ЄС щодо транзиту газу пройдуть 21 січня у Брюсселі.

Українські Національні Новини

Політика