ukenru
u-naftogazi-poyasnili-chomu-gazprom-maye-kompensuvati-ukrayini-12-mlrd-dol

У "Нафтогазі" пояснили, чому "Газпром" має компенсувати Україні 12 млрд дол.

 • 12080 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. "Газпром" має компенсувати Україні більш ніж 12 млрд дол. неодоотриманих нами доходів від транзиту (за 2010-2015 роки). Про це повідомив головний комерційний директор "Групи Нафтогаз" Юрій Вітренко на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"...Газпрому доведеться платити більше на 4 млрд дол. кожен рік (з 2017 по 2019 рік), а також компенсувати нам більш ніж 12 млрд дол неодоотриманих нами доходів від транзиту (за 2010-2015 роки), - це лише наслідок приведення нашого транзитного тарифу до європейських умов", - написав Ю.Вітренко.

Нагадаємо, слухання у Стокгольмському арбітражі у провадженні між НАК “Нафтогаз України” та російським ПАТ “Газпром” щодо транзитного контракту закінчилися. Два тижні трибунал заслуховував юридичних радників, свідків та експертів.

Як зазначається, "остаточне рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольму за контрактом на постачання газу очікується до 31 березня 2017 року".

За наведеними раніше даними компанії, сума позовних вимог НАК "Нафтогаз України" до російського ПАТ "Газпром" в Стокгольмському арбітражі становить більше 26,6 млрд дол., "Газпрому" до "Нафтогазу" - 38,7 млрд дол. разом з відсотками.

Українські Національні Новини

Політика