ukenru
u-naftogazi-ne-viklyuchili-scho-rosiyska-storona-zrivatime-protses-u-stokgolmi

У "Нафтогазі" не виключили, що російська сторона зриватиме процес у Стокгольмі

 • 7428 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Головний комерційний директор "Групи Нафтогаз" Юрій Вітренко, коментуючи розгляд провадження щодо транзитного контракту, не виключив, що російська сторона зриватиме процес у Стокгольмі. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Зараз протилежна сторона буде зривати процесу у Стокгольмі. У різний спосіб. Головною мішенню буде, зрозуміло, Нафтогаз. Але будуть спроби і переглянути вартість транзиту через рішення Регулятора (НКРЕКП)", - написав Ю.Вітренко.

Він також зазначив, що можуть бути навіть "спроби через Єпропейський союз домогтися виключення для Газпрому щодо застосування європейських норм для транзиту через Україну - до закінчення чинного контакту (а потім це взгалі буде неактуально, бо побудують обхідні газопроводи)".

"Це не виключний перелік загроз. Але ми маємо вистояти. Бо це не тільки мільярди долларів...", - додав Ю.Вітренко.

Нагадаємо, слухання у Стокгольмському арбітражі у провадженні між НАК “Нафтогаз України” та російським ПАТ “Газпром” щодо транзитного контракту закінчилися. Два тижні трибунал заслуховував юридичних радників, свідків та експертів.

Як зазначається, "остаточне рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольму за контрактом на постачання газу очікується до 31 березня 2017 року".

За наведеними раніше даними компанії, сума позовних вимог НАК "Нафтогаз України" до російського ПАТ "Газпром" в Стокгольмському арбітражі становить більше 26,6 млрд дол., "Газпрому" до "Нафтогазу" - 38,7 млрд дол. разом з відсотками.

Українські Національні Новини

Політика