ukenru
u-naftogazi-ne-viklyuchayut-scho-gazprom-pripinit-tranzit-ukrayinoyu-z-2020-roku

У "Нафтогазі" не виключають, що "Газпром" припинить транзит Україною з 2020 року

 • 12349 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Не виключено, що з 1 січня 2020 року російський "Газпром" може припинити транзит газу територією України за умови не укладання нового контракту з "Нафтогазом Укаїни". Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв під час прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Я не виключаю, що з 1 січня 2020 року "Газпром", не маючи нового контракту, може припинити транзит", - зазначив голова правління НАКу.

За його словами, у випадку, якщо в Європарламенті будуть підтримані зміни до директиви про морські газопроводи, реалізація проектів другої нитки Турецького газопроводу і Північний потік-2 буде зупинена.

При цьому він додав, що Північний потік-2 за таких умов так і не буде добудований.

Нагадаємо, у зв'язку з відсутністю російських експертів на технічних тристоронніх консультаціях щодо транзиту газу між Україною, Росією і Євросоюзом навряд чи можна очікувати фінальних домовленостей на політичному рівні наступного тижня, 21 січня.

Румунія, яка наразі є головою Європейського Союзу, активізує роботу над правилами, які здатні перешкодити прокладанню російсько-німецького газопроводу "Північний потік-2". Раніше цю роботу блокували дві країни, які до цього головували у ЄС – Австрія і Болгарія.

Раніше УНН повідомляв, що голова німецької партії Християнсько-демократичний союз Аннегрет Крамп-Карренбауер засудила поведінку посла США Річарда Гренелла, який розіслав листи з попередженнями про санкції за участь в проекті "Північний потік-2".

Українські Національні Новини

Економіка