ukenru
u-naftogazi-nagadali-rf-pro-peregovori-schodo-tranzitu-gazu

У "Нафтогазі" нагадали РФ про переговори щодо транзиту газу

 • 11560 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Після проведення в Україні парламентських виборів, на результати яких могла покладати певні сподівання Росія, немає причин не призначати дату наступної тристоронньої зустрічі за участю представників України, РФ та Єврокомісії щодо транзиту газу після 2019 року, однак спочатку варто провести консультації на технічному рівні. Про це повідомив виконавчий директор Групи Нафтогаз Юрій Вітренко у Facebook, передає УНН.

"Щодо переговорів по транзиту. Якщо російська сторона чекала на результати парламентських виборів для наступного раунду тристоронніх зустрічей щодо транзиту з 2020 року, то ці результати вже зрозумілі. Не буде ОПЗЖ у коаліції і не буде Бойко прем’єром. Мрії не зажди здійснюються. Тому немає причин вже зараз не призначати дату наступної тристоронньої зустрічі", - написав Вітренко.

При цьому він зауважив, що це за умови, "якщо російська строна займає конструктивну позицію щодо продовження транзиту, а не просто виграє час для продовження будівництва "Північного потоку - 2" і повного припинення транзиту через Україну".

"Але, головне, що до такої зустрічі потрібно було б провести консультації на технічному рівні з "Газпромом" та фахівцями Єврокомісії для підготовки проекту операторської угоди (іnterconnection agreement), та обговорення варіантів бронювання потужностей між "Газпромом" та оператором української ГТС або контракту на своп газу між "Газпромом" та "Нафтогазом", - зазначив Вітренко.

"Тоді і тристороння зустріч на політичному рівні матиме шанс завершитися підписанням угод", - підсумував він.

Нагадаємо, Вітренко раніше повідомив, що Україна готова почати переговори про транзит газу за європейськими принципами.

Українські Національні Новини

Політика