ukenru
u-mzs-vimagayut-vid-rosiyi-dopustiti-likariv-do-politvyaznya-balukha

У МЗС вимагають від Росії допустити лікарів до політв'язня Балуха

 • 10799 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії допустити лікарів до засудженого українського активіста Володимира Балуха. Про це речниця МЗС України Мар'яна Беца повідомила у Twitter, передає УНН.

“Не надавати медичну допомогу — нелюдяність і жорстокість. Вимагаємо від РФ допустити лікарів до політв’язня В.Балуха”, — написала М.Беца.

Раніше журналіст Антон Наумлюк повідомив, що стан здоров'я В.Балуха залишається тяжким, однак медичної допомоги йому не надається.

Як повідомляв УНН, підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд 16 січня засудив українського активіста Володимира Балуха, обвинуваченого в зберіганні боєприпасів, до трьох років і семи місяців колонії-поселення та штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4,6 тис. грн).

ФСБ Росії затримала В.Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Не надавати медичну допомогу - нелюдяність і жорстокість. Вимагаємо від РФ допустити лікарів до політв'язня В.Балуха https://t.co/xKnhh3aWJT

— Mariana Betsa (@Mariana_Betsa) 21 января 2018 г.

Українські Національні Новини

Політика