u-mzs-uzbekystanu-hlyboko-sturbovani-propozytsiieiu-pryliepina-pryiednaty-do-rosii-krainy-zvidky-idut-hastarbaitery

В МЗС Узбекистану "глибоко стурбовані" пропозицією Прилєпіна приєднати до росії країни, звідки "їдуть гастарбайтери"

 • 118768 переглядiв

Узбекистан викликав російського посла після того, як російський політик Захар Прилєпін запропонував анексувати такі території, як Узбекистан. Узбеки висловили глибоку стурбованість, назвавши ідею Прилєпіна такою, що не відповідає стратегічному партнерству між країнами.

Влада Узбекистану висловила "глибоку стурбованість" заявою російського письменника і співголови партії "Справедлива росія - За правду" Захара Прилєпіна, який запропонував приєднати території Узбекистану до росії. Свою позицію на подію МЗС Узбекистану виклали послу рф особисто та на сайті відомства, передає УНН.

Під час зустрічі до представника росії в принциповій формі доведено, що в нашій країні з почуттям глибокої заклопотаністю сприйнято висловлювання співголови партії "Справедлива росія - За правду" Захара Прілєпіна на конференції в прес-центрі "росія сегодня" з пропозицією про приєднання території Узбекистану до Росії.

- ідеться в повідомленні МЗС Узбекистану.

Деталі

У МЗС Узбекистану зазначили, що подібні висловлювання не відповідають "духу всеосяжного стратегічного партнерства і союзництва" між країнами.

російський посол у свою чергу спробував згладити назріваючий скандал, і запевнив дипломатів, що висловлювання Прилєпіна "навіть віддалено не мають нічого спільного з офіційною позицією керівництва росії".

Судячи з інформації МЗС Узбекистану посол рф О.Мальгінов пообіцяв, що найближчим часом МЗС його країни планує дати коментар щодо цього інциденту.

Контекст

Раніше Захар Прилєпін запропонував вирішити проблему конфліктів із мігрантами приєднанням територій, звідки в росію "їдуть гастарбайтери", щоб "на місці навчати їх російської мови".

Я не жартую. Ми будемо порушувати тему дезавуювання розпаду Радянського союзу, що дасть нам змогу в будь-який момент сказати: "Оскільки як два мільйони наших громадян перебувають на вашій території, ми претендуємо на вашу територію. Тому що більшість уже тут, і вони навіть проголосували за це"

- заявив Прилєпін.

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві вибухи, працює ППО

     • 118071 переглядiв

    Над Сумщиною протиповітряна оборона збила безпілотник

     • 46091 переглядiв

    ООН: Кожен четвертий житель Гази голодує

     • 36326 переглядiв

    В Україні оголошено повітряну тривогу: атака БПЛА

     • 37346 переглядiв

    Apple зупиняє продажі Apple Watch Series 9 і Ultra 2 в США

     • 41615 переглядiв