ukenru
u-mzs-rozpovili-pro-podalshiy-rozglyad-sudom-oon-pozovu-ukrayini-proti-rf

У МЗС розповіли про подальший розгляд судом ООН позову України проти РФ

 • 17141 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Міжнародний суд ООН у Гаазі потребує орієнтовно два місяці для ухвалення рішення щодо тимчасових заходів за позовом України проти РФ, після чого визначить графік своєї роботи щодо подальшого розгляду справи. Про це в коментарі УНН повідомила речниця МЗС України Мар'яна Беца.

“Ці слухання, які відбувалися чотири дні, це були усні слухання України та Росії в рамках загального позову... Після цього десь за місяць-півтора, максимум два, буде винесене досить швидко невідкладне рішення суду стосовно тимчасових заходів, які є обов’язковими для виконання і не підлягають оскарженню”, - повідомила М.Беца.

З її слів, "далі суд сам визначає свій графік, письмових чи усних слухань, спочатку письмових, а усних уже після письмових".

Крім того, вона наголосила, що на цьому етапі передбачалася виключно усна стадія обміну аргументами між сторонами.

"Є певні документи, які подаються до суду, це, умовно кажучи, досьє, щоб було легше суддям, але це усні слухання, не письмова стадія. Вона передбачала виключно усну стадію обміну аргументами між сторонами", - додала вона.

Додамо, Росія передала в Міжнародний суд ООН досьє щодо позову України.

Нагадаємо, 6 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі розпочав попередні слухання щодо позову України до РФ, поданого МЗС України 16 січня 2017 року.

Як повідомляв УНН, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Також нагадаємо, у МЗС Росії заявили, що РФ має намір використовувати доступні засоби правового захисту у зв’язку з позовом України до Міжнародного суду ООН.

Українські Національні Новини

Політика