ukenru
u-mzs-rozpovili-pro-peremovini-schodo-zaluchennya-do-stskk-predstavnikiv-nimechchini-ta-frantsiyi

У МЗС розповіли про перемовини щодо залучення до СЦКК представників Німеччини та Франції

 • 7962 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів, що питання щодо введення до складу Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) представників Німеччини та Франції вже обговорив з німецьким колегою Зігмаром Габріелем, а завтра про це поговорить з главою МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріаном. Про це він сьогодні сказав на підсумковій прес-конференції, передає кореспондент УНН.

“Що стосується Німеччини і Франції, звичайно, обговорював це з паном Габріелем у приміщенні МЗС. Він сказав, що це питання може розглядатися (про введення представників Німеччини та Франції до складу СЦКК — ред.), але воно може розглядатися у контексті звичайно зміни мандату СЦКК і розширення його мандату. Головним елементом на сьогодні, і він це підтримує, є поновлення хоча б формальної активності СЦКК, що буде важливим у випадку збільшення обстрілів”, — сказав міністр.

Клімкін зазначив, що про це питання він завтра говоритиме також і з міністром закордонних справ Франції.

Міністр наголосив, що наразі розглядаються різноманітні опції щодо СЦКК, але вони мають бути винятково практичними, “оскільки СЦКК це дійсно ad hoc структура, яка покликана зменшувати кількість обстрілів і допомагати ОБСЄ якимось чином притискати обстріли у випадку ескалації, і ні в якому разі не більше”.

Як повідомляв УНН, Президент України Петро Порошенко виступив за посилення складу СЦКК представниками Німеччини та Франції.

Нагадаємо, російська сторона відкликала своїх представників з СЦКК 19 грудня.

Українські Національні Новини

Політика