ukenru
u-mzs-rf-znovu-vislovilisya-z-privodu-mirotvorchoyi-misiyi-oon-na-donbasi

У МЗС РФ знову висловилися з приводу миротворчої місії ООН на Донбасі

 • 10615 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Пропозиція РФ передбачає забезпечення охорони ООН для спостерігачів ОБСЄ на Донбасі всюди, де вони патрулюють відповідно до свого мандату. Про це заявив голова МЗС РФ Сергій Лавров, передає УНН з посиланням на РИА Новости.

"Національний склад контингенту відповідно до нашої пропозиції, відповідно до практики ООН визначають сторони конфлікту", - заявив С.Лавров, наголосивши, що має на увазі українську сторону і представників ОРДЛО.

Він нагадав, що пропозиція РФ про місію ООН з охорони спостерігачів ОБСЄ не обмежується розміщенням миротворців лише на лінії зіткнення на Донбасі.

"У спостерігачів ОБСЄ є мандат, відповідно до якого вони пересуваються, - звичайно, за погодження зі сторонами, - по обидва боки від лінії зіткнення і регулярно відвідують територію... "республік" у Донецьку і Луганську аж до кордону з Росією, де вони бувають за тиждень до 20 разів. Наша пропозиція передбачає забезпечення охорони ООН для цих спостерігачів ОБСЄ всюди, куди вони пересуваються, де вони патрулюють відповідно до свого мандату", - заявив голова МЗС РФ.

Нагадаємо, С.Лавров звинуватив Україну в порушенні Будапештського меморандуму.

Українські Національні Новини

Політика