ukenru
u-mzs-rf-zapevnili-scho-viznannya-pasportiv-dnr-i-lnr-vidpovidaye-mizhnarodnomu-pravu

У МЗС РФ запевнили, що визнання "паспортів ДНР і ЛНР" відповідає міжнародному праву

 • 10871 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Міністерство закордонних справ Росії заявило, що указ про визнання Москвою паспортів самопроголошених ДНР і ЛНР відповідає міжнародному праву, передає УНН із посиланням на офіційний коментар російського відомства.

“Указ повністю відповідає міжнародному праву, яке не забороняє визнання основних документів, необхідних для реалізації прав і свобод громадян, виданих владою, які не користуються міжнародним визнанням”, — йдеться в повідомленні.

У МЗС РФ також додали, що це "підтверджується міжнародною практикою і рішеннями міжнародних судових органів, в тому числі Міжнародним судом ООН і Європейським судом з прав людини (ЄСПЛ)".

У коментарі російських дипломатів також наголошується, що відповідні заходи маютьтимчасовий характер — до політичного врегулювання ситуації на Донбасі на основі мінських угод.

Раніше Німеччина назвала "неприйнятним" рішення Росії визнати паспорти, видані сепаратистами в східних регіонах України.

Нагадаємо, у суботу, 18 лютого, Володимир Путін підписав указ про визнання в Росії документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей України, до політичного врегулювання ситуації в цих районах.

Як повідомляв УНН, П.Порошенко назвав визнання Росією паспортів "ДНР/ЛНР" доказом окупації Донбасу.

Українські Національні Новини

Політика