ukenru
u-mzs-prokomentuvali-mozhlivist-vvedennya-biometrichnogo-vizovogo-rezhimu-z-rf

У МЗС прокоментували можливість введення біометричного візового режиму з РФ

 • 9820 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що "фільтрація" громадян Росії, які їдуть в Україну, повинна бути завжди, і не виключає введення біометричного візового режиму з Російською Федерацією. Про це він заявив в ефірі програми "Сніданок з 1+1" 8 січня, передає кореспондент УНН.

“Я вважаю, що фільтрація (російських громадян чоловічої статі віком до 60 років з РФ — ред.), дуже правильна, розумна фільтрація, має бути завжди. Для чого ми знімаємо і запровадили біометричні дані з росіян? А для чого ми це відслідковуємо, для чого ми аналізуємо? У нас всі кажуть: воєнний стан, тоді фільтрація є, немає воєнного стану — немає”, — сказав він.

Відповідаючи на запитання ведучого, Клімкін зазначив, що, на його думку, якщо запровадити звичайний візовий режим з Росією, він ніколи не буде працювати.

“Якщо візовий режим з РФ — то тільки біометричний. Інший режим не буде працювати за визначенням”, — наголосив він.

Як повідомляв УНН, Рада національної безпеки і оборони України після скасування воєнного стану зберегла обмеження на в’їзд в країну для чоловіків з РФ у віці від 16 до 60 років.

Українські Національні Новини

Політика