ukenru
u-mzs-polschi-rozyasnili-sut-zakonu-pro-banderizm

У МЗС Польщі роз'яснили суть закону про "бандеризм"

 • 21844 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. У зв’язку з заявою МЗС України з приводу схвалення сеймом Республіки Польща проекту закону "Про зміну закону про Інститут національної пам’яті - Комісію переслідування злочинів проти польського народу і деяких інших законодавчих актів", міністерство закордонних справ Республіки Польща повідомило, що законодавчий процес зазначеного акту не був завершений, передає УНН з посиланням на Польське радіо.

Як зазначили у МЗС Польщі, наміром авторів законопроекту є запобігати запереченню або применшенню відповідальності тих, що вчинили злочини в рамках формацій, які колаборували з німецьким Третім Рейхом.

МЗС Польщі пояснює, що це стосується лише осіб, які публічно і всупереч фактам заперечують вищеназвані злочини. Відомство наголошує, що в розумінні цього законопроекту наукова та художня діяльність злочином не є.

У міністерстві закордонних справ Польщі підкреслили, що "польська сторона підтверджує свою волю будувати стратегічне партнерство з Україною".

"Проте, як ми не раз наголошували, це партнерство має ґрунтуватися на правді", – сказано в заяві МЗС.

Нагадаємо, МЗС України висловило занепокоєння з приводу рішення польського сейму про заборону "бандерівської ідеології".

Як повідомляв УНН, польський сейм прийняв у третьому читанні проект закону про Інститут національної пам’яті, в рамках якого забороняється "бандерівська ідеологія".

Українські Національні Новини

Політика