u-mzs-nazvaly-arhumenty-spyraiuchys-na-yaki-zakhidni-lidery-mozhut-vyznaty-vybory-u-rf-nelehitymnymy

У МЗС назвали аргументи, спираючись на які західні лідери можуть визнати вибори у рф нелегітимними

 • 240442 переглядiв

Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова назвала аргументи, спираючись на які західні лідери можуть визнати вибори у рф нелегітимними

Один з аргументів для невизнання західними лідерами результатів майбутніх виборів в росії, де високий шанс "перемоги" володимира путіна, є окупація українських територій. Таку думку висловила журналісту УНН розповіла перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

Мені здається, що російська федерація дискредитувала себе, як країна, яка може бути партнером, як країна, яка має будь-які демократичні процеси. При тому, що вони намагаються імітувати ці демократичні процеси. росія "відтяпала" в країни частину її суверенної території, на якій вона проводить вибори. Дивись Крим, дивись Донецька та Луганська області й всі інші новоокуповані території. Тому, відповідно, вибори не можуть бути легітимними, оскільки вони включають вибори на окупованих територіях

- сказала Джапарова.

Заступниця голови МЗС зазначила, що, на її думку, це - головний аргумент.

"Я вже не кажу про моральний аспект того, що країна, яка є постійним членом Радбезу ООН, брутально нападає на країну-сусіда й продовжує бути країною, яку досі приймають на інших міжнародних майданчиках. Це питання до всього людства й до партнерів", - зауважила Джапарова.

Вона зазначила, що Президент Володимир Зеленський правий щодо того, що західний світ має сам зрозуміти необхідність невизнання виборів в росії, де високий відсоток "перемоги" путіна.

"Очевидно, він (Зеленський - ред.) спирається на відчуття етики, яка у нас, на жаль, на сьогодні під великим питанням, і ми мали таку ситуацію перед Другою світовою війною, коли у нас деякі європейські лідери найпотужніших країн продовжували тиснути руку Гітлеру, підписуючи з ним угоду… Але світ перейшов у фазу Другої світової війни", - розповіла Джапарова.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський заявляв, що після президентських виборів у росії, де високий відсоток "перемоги" володимира путіна, гра буде на боці західних лідерів – визнати результати виборів у рф, або ні. Але нелегітимність президента путіна може бути переломним моментом.

Вибори президента рф вперше будуть багатоденними, вони відбудуться з 15 по 17 березня.

8 грудня путін заявив, що балотуватиметься на посаду президента рф у 2024 році.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    путін оголосив, що йде на п'ятий президентський термін

     • 37383 переглядiв