ukenru
u-mzs-nazvali-stroki-rozglyadu-spravi-ukrayini-proti-rf-u-sudi-oon

У МЗС назвали строки розгляду справи України проти РФ у суді ООН

 • 10826 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Після сьогоднішнього подання Україною до Міжнародного суду ООН меморандуму у справі щодо Росії в останньої буде можливість подати свої заперечення щодо юрисдикції, розгляд чого займе близько півтора року, а після цього буде письмова і усна стадія розгляду справи - все займе ще кілька років. Про це у Facebook заявила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, говорячи про те, як довго триватиме розгляд справи, передає УНН.

"Після подання меморандуму Росія отримає право подати свої заперечення щодо наявності юрисдикції в Суду розглядати цю справу. Так само як і в справі Грузія проти Росії, остання скористається цим правом і через три місяці ми отримаємо ці заперечення. З огляду на існуючу практику, розгляд питання щодо юрисдикції займе близько півтора роки. Після чого триватиме письмова і усна стадія розгляду справи. Загалом, все займе ще кілька років", - заявила Зеркаль.

Вона зауважила, що "виглядає надто довго, зважаючи на страждання людей на Донбасі і в Криму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеркаль розповіла про докази у поданій до суду ООН справі щодо РФ

"Але поки триває судовий розгляд, Росія має нагоду будь-коли визнати неправомірність своїх дій і врегулювати ситуацію. Про це наголошують всі наші партнери як в безпосередньому діалозі з РФ, так і в нормандському форматі чи мінському процесі. А якщо Росія і далі буде впиратися, то відповідальність Росії як держави за міжнародні протиправні дії буде встановлена Судом. Так чи інакше – справедливість переможе", - переконана дипломат.

Нагадаємо, 12 червня Україна подала у суд ООН меморандум у справі проти Росії.

У МЗС заявили, що питання порушення прав українців і кримських татар, гарантованих Міжнародними конвенціями про заборону фінансування тероризму та про ліквідацію усіх форм расової дискримінації, належать до компетенції Міжнародного суду ООН і стали предметом позову України проти РФ.

Українські Національні Новини

Політика