ukenru
u-mvs-povidomili-podrobitsi-zatrimannya-biytsya-natsgvardiyi

У МВС повідомили подробиці затримання бійця Нацгвардії

 • 10421 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Французький журналіст Вільям Рогелон надав свідчення щодо обставин загибелі у 2014 році в зоні АТО італійського та російського журналістів та вказав на те, що смерть вищевказаних журналістів стала наслідком застосування зброї підрозділом НГУ, в якому проходив службу затриманий Віталій Марків.  Про це йдеться в повідомленні Міністерства внутрішніх справ України, передає УНН.

 

МВС зазначило, що стурбоване затриманням бійці батальйону оперативного призначення НГУ імені Кульчицького в Італії, якого підозрюють у вбивстві італійського фоторепортера Італії Андреа Рокеллі та його напарника Андрія Миронова поблизу Слов'янська.

"В рамках цієї справи французький журналіст вказав на те, що смерть вищевказаних журналістів стала наслідком застосування зброї підрозділом НГУ, в якому проходив службу затриманий Віталій Марків. Крім того, в рамках показань французький журналіст надав відеоряд. При цьому, за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ", - йдеться у повідомленні.

Також у МВС підтвердили, що В.Марків повернувся в Італію під час відпустки.

"Генеральною прокуратурою України проводяться заходи з встановлення усіх обставин затримання в рамках міжнародно-правового співробітництва", - наголосили в МВС.

Нагадаємо, Генконсульство України в Мілані та департамент консульської служби МЗС взяли під особливий контроль справу про затримання в Італії українця Віталія Марківа.

Як повідомляв УНН, українського добровольця затримали в Італії за підозрою в причетності до смерті журналіста.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП