u-mvs-nimechchini-rozpovili-skilki-nimtsiv-voyuyut-v-ukrayini-zmi

У МВС Німеччини розповіли, скільки німців воюють в Україні – ЗМІ

 • 558103 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Міністерство внутрішніх справ Німеччини надало дані про кількість громадян ФРН, які беруть участь у війні в Україні, передає УНН із посиланням на Welt am Sonntag.

Деталі

У відповіді на запит газети відомство повідомило, що йдеться загалом про 61 людину. За даними міністерства, ці особи «виявляють виразні екстремістські устремління або зв’язок із політично мотивованими кримінальними злочинами».

Конкретно 39 осіб підозрюються в тому, що вони «залишили країну з наміром взяти участь у бойових діях». З них 27 воюють на боці Росії та 12 – на боці України. Раніше німецькі ЗМІ повідомляли про колишніх громадян країн СНД із німецьким громадянством, які вступили до підрозділів російської армії.

Серед громадян Німеччини є як праві, так і ліві екстремісти. Більшість із них схильні до «впливу іноземних ідеологій», повідомляє міністерство. Проте конкретніші факти щодо належності до певних політичних груп та рухів встановити неможливо, цитує газета МВС ФРН.

Насправді добровольців з Німеччини, які воюють в Україні, більше. Однак влада цієї країни збирає дані лише про людей, пов’язаних з екстремізмом. Крім того, є низка колишніх солдатів – деякі з них раніше навчалися в Бундесвері – які приєдналися до Міжнародного легіону в українській армії.

Участь у бойових діях в Україні в принципі не карається, повідомила прессекретар Федерального міністерства юстиції, поки вони не діють як найманці, а як члени регулярних збройних сил або еквівалентного добровольчого корпусу.

Однак це не захищає від розслідування можливих військових злочинів. Відповідаючи на запитання, федеральний прокурор не захотів коментувати, чи будуть відкриті відповідні справи проти бійців, які залишили країну.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Запоріжжі пролунав вибух - ЗМІ

     • 918592 переглядiв