ukenru
u-mvs-nagadali-pro-shtraf-za-fotografuvannya-byuletenya-na-viborakh

У МВС нагадали про штраф за фотографування бюлетеня на виборах

 • 19949 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. За фотографування виборчого бюлетеня під час голосування на другому турі виборів президента України, 21 квітня, порушнику може загрожувати штраф обсягом понад тисяча гривень. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Ми нагадуємо: шановні виборці, будь ласка, не фотографуємо, не демонструємо – з тим, щоб далі не мати проблеми із законом. Навіть цілі народні депутати у нас понесли адміністративну відповідальність і сплатили понад тисячу гривень штрафу, а тисяча гривень буде у вас у господарстві не зайвою", - зазначив Варченко.

За його словами, у день голосування у І турі поліція зафіксувала серед 2,5 тисячі порушень виборчого законодавства майже 300 порушень, які стосувались або фотографування із бюлетенем в кабінці для голосування, або демонстрації виборцем свого волевиявлення в приміщенні для голосування.

Нагадаємо, на нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука за фото бюлетеня на виборах склали протокол.

Перший тур на виборах президента України відбувся 31 березня. ЦВК під ранок 4 квітня опрацювала 100% протоколів за результатами голосування на виборах президента України 31 березня. Володимир Зеленський отримав 30,24%, Петро Порошенко - 15,95% голосів виборців.

У ЦВК офіційно оголосили про проведення другого туру виборів 21 квітня. Офіційно до другого туру пройшли Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

Українські Національні Новини

Політика