ukenru
u-moz-vidbulas-narada-schodo-stanu-zabrudnennya-povitrya-v-kiyevi

У МОЗ відбулась нарада щодо стану забруднення повітря в Києві

 • 11024 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. У Міністерстві охорони здоров’я України відбулася нарада щодо стану забруднення атмосферного повітря в Києві. Під час зустрічі були представлені лабораторні аналізи, згідно з якими наразі ситуація зі станом атмосферного "залишається у своїх звичних параметрах". Про це йдеться в повідомленні МОЗ у Facebook, передає УНН.

"24 жовтня у Міністерстві охорони здоров’я України відбулася нарада щодо стану забруднення атмосферного повітря в Києві під головуванням Зоряни Скалецької", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що під час зустрічі були представлені дані моніторингу атмосферного повітря в Києві, які проводять лабораторії ДУ "Київський міський лабораторний центр МОЗ України", ДУ "Інститут громадського здоров’я НАМН України" та Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

"Наразі ситуація зі станом атмосферного повітря в м. Києві залишається у своїх звичних параметрах, збільшення концентрації забруднювальних речовин, за якими проводиться моніторинг, не зафіксовано. Однак осінні погодні умови (тумани, наявність приземних інверсій) можуть сприяти накопиченню забруднювальних речовин та негативно впливати на стан здоров’я населення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за результатами зустрічі Міністерство планує:

- ініціювати проведення міжсекторальної зустрічі з Міністерством енергетики та захисту довкілля з метою актуалізації планів впровадження Порядку здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря;
- визначити контроль якості атмосферного повітря пріоритетним питанням в рамках соціально-гігієнічного моніторингу, який буде фінансуватися з державної бюджетної програми "Громадське здоров’я та заходи боротьби з епідеміями";
- організувати семінар для експертів з питань санітарного та епідеміологічного благополуччя населення та екології, які пройшли професійну атестацію та отримали відповідний кваліфікаційний сертифікат для проведення експертизи проєктів будівництва;
- ініціювати зміни в міській інфраструктурі, будівництво об’їздних доріг для зменшення автомобільних викидів в житловій зоні;
- оновити законодавство, що встановлює гранично-допустимі концентрації для шкідливих речовин в атмосферному повітрі.

"Уряд вирішуватиме проблему забруднення повітря комплексно. У співпраці з місцевою владою та контролюючими органами буде налагоджено систему контролю небезпечних викидів. Ця інформація буде доступною для кожного та проводитиметься із залученням всіх зацікавлених сторін", - зазначають у МОЗ.

Нагадаємо, раніше Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що в Україні за офіційними даними немає ніяких аномалій зі станом повітря.

Українські Національні Новини

Суспільство