ukenru
u-moz-rozpovili-yaki-zakhodi-vzhito-dlya-nedopuschennya-poshirennya-novogo-koronavirusu-v-ukrayini

У МОЗ розповіли, які заходи вжито для недопущення поширення нового коронавірусу в Україні

 • 29212 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Міністерство охорони здоров’я розповіло про заходи, які було вжито для недопущення поширення вірусу 2019-nCoV (COVID-19) в Україні. Про це УНН повідомили в МОЗ у відповіді за підписом заступника міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка на інформаційний запит.

Зокрема зазначається, що 7 лютого 2020 року Прем’єр-міністр України провів селекторну нараду з керівниками ОДА, на яких розглянули питання готовності систем цивільного захисту, у тому випадку, якщо в Україні пошириться новий коронавірус.

"У МОЗ відбулося чергове засідання оперативного штабу, на якому розглянули актуальні питання готовності та реагування на поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, в Україну. На офіційному веб-сайті Кабінету міністрів опубліковано розпорядження від 3 лютого 2020 року №93-р "Про заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV", - йдеться у відповіді на запит.

Вказано, що зазначеним розпорядженням Кабміну встановлено режим підвищеної готовності для всіх систем цивільного захисту, а також тимчасові обмеження та особливі умови для в’їзду в Україну осіб, які перебували в провінції Хубей Китайської Народної Республіки, шляхом їх ізоляції протягом 14 днів у визначені МОЗ заклади.

"Затверджено Національний план протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV на 2020 рік", - вказано у відповіді на запит.

Зокрема, вказано про наступні алгоритми дій, які МОЗ України направило до мережі обласних лабораторних центрів та закладів охорони здоров’я:

  • лікарів-клініцистів при зверненні особи, яка відповідає визначенню випадку 2019-nCoV;
  • лікарів-епідеміологів при виявленні особи, яка відповідає визначенню випадку 2019-nCoV, зокрема порядку інформування та проведення епідеміологічного розслідування;
  • лабораторного обстеження осіб, які відповідають визначенню випадку 2019-nCoV;
  • для лікарів-вірусологів, зокрема, порядку проведення цих досліджень та направлення відібраних зразків;
  • для населення, у разі підозри у них захворювання, спричиненого 2019-nCoV, для розміщення у громадських місцях.

Також в МОЗ зазначили, що для виявлення нового коронавірусу 5 лютого до Центру громадського здоров’я МОЗ України надійшли перші тест-системи.

Нагадаємо, в Україні було зареєстровано близько 20 випадків підозри на новий коронавірус. Наразі в Україні не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус COVID-19.

Українські Національні Новини

Політика