u-moz-rozpovili-podrobitsi-transplantatsiyi-sertsya-6-richniy-divchintsi

У МОЗ розповіли подробиці трансплантації серця 6-річній дівчинці

 • 360919 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. З’явилися подробиці проведеної кілька днів тому трансплантації серця 6-річній дитині. Як стало відомо, серце пересадили дівчинці Соломійці. Вона стала першою в Україні дитиною, донором для якої теж стала дитина. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України, пише УНН.

Деталі

Соломійка чекала своє нове серце 1,5 року. Вона народилася абсолютно здоровою, але в результаті вірусної хвороби отримала ускладнення на серце і страшний діагноз, наче вирок, - кардіоміопатія.

Донором став 4-річний хлопчик, якому констатували смерть мозку через аневризму. Мати хлопчика – медикиня – знала, що наразі в Україні 30 дітей потребують трансплантації, від якої залежить їхнє життя. Її з чоловіком рішення врятувало життя Соломійці та ще двом дітям.

Цитата

«Неможливо підібрати слів та стримати сльози, дивлячись на світлину, де мама слухає серце своєї дитини в грудях іншої. Вся країна із вдячністю захоплюється великодушним вчинком цієї жінки», — йдеться у повідомленні.

Доповнення

Команда МОЗ побажала Соломійці швидкої та легкої реабілітації та подякувала за неперевершений професіоналізм команді лікарів Інституту Серця.

Нагадаємо, лікарі Охмадиту пересадили дві нирки та печінку від 4-річної дитини. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    ОПЕК прогнозує зростання попиту на нафту на 2,2% у 2024 році

     • 351941 переглядiв

    14 липня: День обізнаності про акул

     • 677032 переглядiв

    росія побудувала мережу тюрем для українців – Associated Press

     • 369459 переглядiв

    Українська тенісистка виграла Вімблдон

     • 855703 переглядiв