ukenru
u-moz-rozpovili-likuvannya-yakikh-khvorob-profinansuyut-nastupnogo-roku

У МОЗ розповіли, лікування яких хвороб профінансують наступного року

 • 12546 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Наступного року Міністерство охорони здоров'я повністю профінансує лікування серцево-судинних хвороб, інфарктів та інсультів, а також покриє витрати на пологи й неонатальну допомогу. Про це заявила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька під час засідання парламенту під час Години запитань до уряду, передає кореспондент УНН.

"Пріоритетно будуть профінансовані, повністю закривши потребу закладів охорони здоров'я - серцево-судинні захворювання, гострі інфаркти, інсульти, пологи і неонатальна допомога", - зазначила Скалецька.

За її словами, в пріоритеті - саме ті захворювання, які найчастіше призводять до смертності й інвалідності, або ті, що стосуються найбільшого ризику.

Нагадаємо, майже 64% коштів, запланованих на охорону здоров'я в Державному бюджеті-2020, підуть на Програму медичних гарантій із забезпечення 6 видів безкоштовної медичної допомоги пацієнтам в Україні: первинну, спеціалізовану амбулаторну, госпітальну, екстрену, паліативну та реабілітацію, а також реімбурсацію лікарських засобів.

Українські Національні Новини

Політика