ukenru
u-moz-rozpovili-kudi-zbirayutsya-peremistiti-na-karantin-evakuyovanikh-z-ukhanyu-ukrayintsiv

У МОЗ розповіли, куди збираються перемістити на карантин евакуйованих з Уханю українців

 • 20443 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Українців, яких евакуюють в Україну з китайської провінції Хубей та з міста Ухань через новий коронавірус, перемістять на карантин до одного з двох закладів санаторно-курортного типу, переобладнаних під тимчасові обсерваторії. Про це заявив на брифінгу в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін, передає кореспондент УНН.

"Наразі Міністерством охорони здоров’я запропоновані дві локації, які опрацьовуються. Це не заклади охорони здоров’я, це заклади санаторно-курортного типу. Після того, як буде вивчено можливість переоблаштування цих закладів під тимчасові обсерваторії – буде визначено остаточно фінальну локацію. Наразі йдуться дискусії, вже розроблені певні технічні керівництва, рекомендації, по тому, які властивості повинен мати цей заклад, тобто, як повинна бути забезпечена охорона, як повинне бути забезпечене певне оснащення. Після того, як буде проведена перевірка цих закладів – зможемо вже визначитися по остаточній локації", - сказав Ігор Кузін.

Він також зазначив, що є пропозиції з боку Міністерства оборони, але вони розглядаються і можуть бути третьою локацією. МОЗ пропонує розмістити евакуйованих українців на карантин у Київській області.

"По підготовці зараз ведуться роботи. Я впевнений, що буде докладено максимум зусиль, для того, щоби забезпечити готовність таких закладів. Поки ми не впевнимося в тому, що ці заклади готові – евакуація неможлива, тому що для цього треба забезпечити належні умови", - додав Ігор Кузін.

Нагадаємо, евакуація українців з ураженого коронавірусом Уханю запланована на завтра.

Українські Національні Новини

Суспільство