ukenru
u-moz-pratsyuyut-nad-zavezennyam-vaktsin-vid-gripu-dlya-lyudey-iz-grup-riziku-stepanov

У МОЗ працюють над завезенням вакцин від грипу для людей із груп ризику - Степанов

 • 17565 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. У Міністерстві охорони здоров’я займаються завезенням вакцин для людей із груп ризику COVID-19. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"Найнадійнішим способом не захворіти на грип є саме вакцинація - щеплення. І ми закликаємо всіх наших громадян почати робити щеплення. Хотів би повідомити, що всього у минулому епідемічному сезоні завезено 542 тис. доз вакцин проти грипу… При цьому, за інформацією закладів охорони здоров’я, було щеплено всього 238 тис. 79 осіб. Це 0,6% від загальної кількості населення України. У цьому році ми хочемо суттєво збільшити кількість вакцин, які завезені в Україну. У нас є 4 виробники, всі ці вакцини - вони є безпечні з точки зору застосування. Вони всі перекваліфіковані Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Міністерством охорони здоров’я", - сказав Максим Степанов.

Він зазначив, що найважливіше, щоб вакцини були безпечними і люди робили щеплення.

"Окрім того, що вони поступлять і вони будуть у вільному продажі, ці вакцини... ми також зараз займаємося тим, щоб завезти вакцини для вакцинації групи ризику. Це теж важливо, за бюджетні кошти", - додав Максим Степанов.

Нагадаємо, у першому півріччі захворюваність на грип зросла на близько 56%.

Українські Національні Новини

Політика