ukenru
u-moz-planuyut-zaluchati-medrobitnikiv-za-timchasovimi-kontraktami-cherez-covid-19

У МОЗ планують залучати медробітників за тимчасовими контрактами через COVID-19

 • 11454 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Міністерство охорони здоров’я видало наказ, яким регламентуються механізми і порядок підписання тимчасових контрактів на залучення додаткових працівників у заклади охорони здоров’я через COVID-19, що необхідно для ротації медиків. Про це під час брифінгу сказала заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак, передає кореспондент УНН.

“Міністерство охорони здоров’я надає всебічні можливості для онлайн-навчання наших медичних працівників. Це платформа Центру громадського здоров’я, освітня платформа, це спільні програми навчання Національної служби здоров’я України, Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, Всесвітньої організації охорони здоров’я, представництва в Україні. Тобто, використовуйте усі можливості для того, щоб оновлювати свої знання. Нам необхідно буде ротувати медичних працівників, ми будемо залучати і мобілізувати всіх тих медичних працівників, лікарів, медсестер, які дотепер не надавали допомогу пацієнтам цього профілю (хворих на COVID-19 - ред.). МОЗ видало наказ, яким сьогодні регламентуються механізми і порядок підписання тимчасових контрактів на залучення додаткових працівників у заклади охорони здоров’я”, - сказала Ірина Микичак.

Вона зазначила, що за цим механізмом кожен, хто має можливість і бажання, може прийти і на тимчасовому контракті з відповідною оплатою праці працювати в лікарнях.

Нагадаємо, за даними МОЗ, при легкому перебігу COVID-19 сімейний лікар контактує з хворим дистанційно.

Українські Національні Новини

Політика