ukenru
u-moz-planuyut-vzhe-nastupnogo-roku-zapustiti-pilot-zi-strakhovoyi-meditsini

У МОЗ планують вже наступного року запустити пілот зі страхової медицини

 • 13037 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Міністерство охорони здоров'я планує запустити пілотні проекти із запровадження страхової медицини. Про це заявила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька під час засідання парламенту під час Години запитань до уряду, передає кореспондент УНН.

"Щодо впровадження медичного страхування, тобто збору страхових платежів, а потім виплати страхового фонду. Я думаю, що наступного року буде запропоновано для обговорення з парламентом, із медичною громадськістю, з громадськістю України модель, яка може бути додатковою до програми медичних гарантій і може допокрити ті потреби, що в громадян виникають. У наступному році цей законопроєкт може бути розглянутий, аби ми могли запускати хоча б у пілотному режимі страхову систему", - зазначила Скалецька.

За її словами, модель медичного страхування буде передбачати державне дофінансування для певних категорій громадян.

При цьому вона додала, що держава гарантуватиме певний набір медичних послуг для населення.

Нагадаємо, майже 64% коштів, запланованих на охорону здоров'я в Державному бюджеті-2020, підуть на Програму медичних гарантій із забезпечення 6 видів безкоштовної медичної допомоги пацієнтам в Україні: первинну, спеціалізовану амбулаторну, госпітальну, екстрену, паліативну та реабілітацію, а також реімбурсацію лікарських засобів.

Українські Національні Новини

Політика