ukenru
u-moz-pidtverdili-vipadok-sibirki-vognische-zakhvoryuvannya-lokalizuvali

У МОЗ підтвердили випадок "сибірки": вогнище захворювання локалізували

 • 12871 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Вогнище "сибірської виразки", випадок якої зафіксували в Одеській області, локалізували. Небезпеки розповсюдження інфекції немає. Про це повідомив Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України, передає УНН.

"Захворювання локалізовано в межах одного села — із 30 вересня 2018 року запроваджено карантин. Медики обстежують людей, які контактували із хворими тваринами чи вживали м'ясо забитої худоби", – йдеться в повідомленні.

П’ятьох людей, які брали участь у забитті худоби в селі Міняйлівка Одеської області, госпіталізували зі специфічними симптомами захворювання шкіри. За результатами лабораторних досліджень, здійснених референс-лабораторією Центру громадського здоров’я МОЗ, в одного хворого підтверджено захворювання на сибірку – шкірна форма, що лікується антибіотиками та не становить такої небезпеки, як легенева форма. Також отримано позитивний результат дослідження м’яса забитої тварини та ґрунту на подвір’ї, де забили хвору тварину.

Зазначено, що спеціалісти Держпродспоживслужби та обласного лабораторного центру вживають необхідних заходів безпеки з недопущення поширення захворювання.

"Медики спостерігатимуть за станом здоров’я жителів села упродовж 15 днів: щоденно здійснюють обходи домівок для контролю стану здоров’я людей, які потенційно можуть заразитися збудником сибірки. Особам, які мали ризик зараження збудником сибірки, призначають термінову профілактику антибіотиками та за ними здійснюють медичне спостереження", – зазначили у Центрі громадського здоров'я МОЗ.

Нагадаємо, в Одеській області госпіталізували п’ятьох осіб з попереднім діагнозом "сибірська виразка". У зв'язку з цим у селі, де виявили захворювання, вирішили провести дезінфекційні заходи.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП