ukenru
u-moz-opublikuvali-rekomendatsiyi-schodo-roboti-goteliv-ta-sportzaliv-u-period-karantinu

У МОЗ опублікували рекомендації щодо роботи готелів та спортзалів у період карантину

 • 20194 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Міністерство охорони здоров’я України опублікувало перелік рекомендацій щодо роботи готелів та тренажерних залів у період карантину. Про це повідомляє УНН із посиланням на відповідні рекомендації МОЗ.

Зазначається, що перед початком робочої зміни всім працівникам готелю повинні провести температурний скринінг. Якщо температура не більша ніж 37,2, то працівник не допускається до виконання роботи.

Також у готелі повинні розміщуватися інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусу, а також місця для дезінфекції рук антисептиками.

У разі виявлення температури у клієнта, він поміщається в ізоляцію у власному номері до прибуття "швидкої допомоги".

Повідомляється, що у вестибюлі дозволено перебувати на 10 квадратних метрах не більше однієї людини. Допуск у готель і знаходження клієнтів за межами номери дозволено лише в респіраторі чи маски так, щоб були покриті ніс і рот.

Окрім того, в готелі повинна бути можливість попередньої онлайн-реєстрації. На рецепції готелю встановлюється захисний екран між персоналом і відвідувачами. В готелях заборонена робота конференц-залів, фітнес та спа-цетрів.

У МОЗ зазначають, що харчування може бути організовано шляхом доставки їжі в номери за попереднім замовленням або на відкритих майданчиках, у тому числі під тентами і на верандах, при дотриманні відстані не менше 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами і розміщення не більше 4 осіб за одним столом (без урахування дітей до 14 років).

Адміністрація готелю повинна забезпечити наявність не менш як п'ятиденного запасу засобів індивідуального захисту та їх використання співробітниками, постійну наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників, так як використання багаторазових рушників заборонено та проведення вологого прибирання щогодини в місцях скупчення відвідувачів.

Додається, що кожні 3-4 години необхідно проводити дезінфекцію поверхонь, з якими контактують відвідувачі, забезпечувати безперебійну роботу системи вентиляції, централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками і одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією.

Також адміністрація повинна тимчасово відсторонити від роботи осіб з групи ризику (особи, які досягли 60-річного віку, особи, які мають хронічні захворювання легень).

Так, працівники готелю зобов'язані регулярно мити руки з милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні дозволять відкрити пляжний сезон – Ляшко

Що стосується тренажерних залів та фітнес-залів. МОЗ рекомендує під час роботи вимірювати температуру всім працівникам закладу. Якщо вона вище 37,2 С, то людина до роботи не допускається. Також температуру необхідно вимірювати всім відвідувачам.

Проведення групових і командних занять проводиться виключно за попереднім записом. При цьому, на вході, а також в зоні проведення занять потрібно розмістити спиртові антисептики, паперові рушники, а також урни для їх утилізації.

Повідомляється, що на період карантину забороняється використання багаторазових тканинних рушників; розміщення в доступі клієнтів рекламних брошур, журналів та інших поліграфічних матеріалів; функціонування басейнів, спа-зон, фітнес-барів і послуг масажу; функціонування дитячих кімнат; одночасне використання багатофункціональних тренажерів кількома відвідувачами; проведення групових занять для понад 10 осіб і тих, які передбачають безпосередній фізичний контакт; проведення занять для дітей у віці до 14 років.

Також рекомендується розмістити тренажери для кардіо-тренувань з інтервалом не менше 2,5 метра один від одного.

Працівники спортивних залів та фітнес-клубів повинні мати маску/респіратор і одноразові рукавички. Після їх використання обов'язково помити руки з рідким милом чи обробити спиртовмісним антисептиком; персонал повинні забезпечити запас масок і дезінфекторів на п'ять днів вперед.

Додається, що дезінфекція поверхонь не рідше, ніж кожні 2 години й відразу після закінчення занять; провітрювання приміщень протягом не менше 15 хвилин перед відкриттям і почергове провітрювання кімнат протягом дня.

Також рекомендується не допускати працівників віком 60 років і тих, хто має хронічні захворювання, оскільки вони перебувають у групі ризику.

Нагадаємо, стоматологічні клініки почали працювати у звичайному режимі, проте через пандемію COVID-19 необхідно дотримуватися спеціальних правил.

Українські Національні Новини

Суспільство