ukenru
u-moskvi-zatrimali-uchasnitsyu-pussy-riot

У Москві затримали учасницю Pussy Riot

 • 10926 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. У Москві по дорозі на церемонію вручення престижної премії затримали учасницю Pussy Riot Вероніку Нікульшину. Про це повідомив учасник панк-групи Петро Верзілов, передає УНН з посиланням на "Медіазону".

За даними видання, крім Нікульшиної поліцейські також затримали керівників "Театр. На Винос" Олексія Єршова і Максима Карнаухова. Всі троє збиралися їхати на церемонію вручення премії "Золота маска", яка повинна відбутися в Большому театрі.

Зараз всіх трьох везуть у відділ внутрішніх справ "Красносельський". Верзилов зазначив, що номінантів затримували поліцейські в цивільному одязі.

При цьому видання уточнило, що Єршов і Карнаухов - керівники "Театр. На Винос", спектакль якого під назвою Poe.Tri номінували на "Золоту маску" в категорії "експериментальний театр". Нікульшина виконує одну з ролей у цій виставі.

Влітку 2018 року Нікульшина разом з іншими учасниками Pussy Riot Ольгою Пахтусовою, Ольгою Курачевою і Верзіловим вибігли на футбольне поле під час фінального матчу чемпіонату світу з футболу. Тоді всім учасникам акції призначили по 15 діб арешту і заборонили протягом трьох років відвідувати спортивні заходи.

Нагадаємо, у вересні минулого року член російського руху Pussy Riot і видавець "Медіазони" Петро Верзілов, який опинився в реанімації через отруєння, був впевнений, що його отруїли спецслужби Російської Федерації.

Номінанти на головну російську театральну премію "Золота маска" на пре-паті премії в ОВС Красносельський після затримання pic.twitter.com/K3kageWKCr

- Петро Верзілов (@gruppa_voina) 16 квітня 2019 р.

Українські Національні Новини

Новини Світу