ukenru
u-moskvi-politsiya-provela-obshuki-u-opozitsiynikh-kandidativ-u-miskdumu

У Москві поліція провела обшуки у опозиційних кандидатів у міськдуму

 • 8745 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Співробітники московської поліції ввечері в середу, 24 липня, прийшли з обшуками до опозиціонера Дмитра Гудкова і директору Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Івана Жданова. Про це повідомили в соцмережі Twitter батько Гудкова і прес-секретар ФБК Кіра Ярмиш, інформує УНН з посиланням на DW.

Після закінчення обшуку Гудков повідомив журналістам, що його викликали на ранок 25 липня в Слідчий комітет РФ по Москві як свідка у справі про перешкоджання роботи виборчкому.

Крім того поліція пізно увечері обшукала житло муніципального депутата району Мітіно Миколи Баландіна і кандидата в міськдуму Олександра Соловйова. Ще два кандидати в міську думу Москви - Юлія Галямін і Любов Соболь - викликані на допит до Слідчого комітету.

Декількома годинами раніше були затримані засновник ФБК, опозиціонер Олексій Навальний, а також координатор його московського штабу Олег Степанов.

Пізніше Хорошевський районний суд Москви засудив Степанова за пост у соціальній мережі Facebook зі словами "Повернемо право на вибори", а також датою і місцем проведення акції 27 липня, до 8 діб адміністративного арешту.

Нагадаємо, Навальний отримав в Симоновському районному суді 30 діб арешту.

Кризова ситуація в Москві виникла в зв'язку з відмовою московського виборчкому зареєструвати опозиційних політиків кандидатами в депутати міськдуми.

Українські Національні Новини

Новини Світу