ukenru
u-moskvi-komisaru-rye-z-prav-lyudini-advokati-rozpovili-pro-spravi-brantsiv-kremlya

У Москві комісару РЄ з прав людини адвокати розповіли про справи бранців Кремля

 • 10065 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. Сьогодні адвокат Микола Полозов, який захищає права кримських татар та військовополонених моряків,  зустрівся з Комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович, яка прибула в Москву з неофіційним візитом. Про це Полозов повідомив на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

“На нашій зустрічі було обговорено низку питань з представниками громадських організацій та адвокатами, які здійснюють захист у політично мотивованих справах. В ході свого виступу я повідомив Комісару поточну ситуацію у справі проти військовополонених українських моряків....”, — написав Полозов.

Він написав, що звернув увагу Міятович на системні порушення прав людини в окупованому Криму, в тому числі переслідування за етнічною ознакою щодо кримських татар. Більш докладно про такі порушення повідомив його колега адвокат Еміль Курбедінов, який також взяв участь у зустрічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ відклали суд за скаргами трьох українських військовополонених моряків

“Крім цього, ми обговорили проблему незаконного утримання російською владою українських політв’язнів, число яких вже становить 97 осіб, без урахування військовополонених. Присутня на зустрічі адвокат Марина Дубровіна повідомила останню інформацію про стан здоров’я її підзахисного українського політв’язня Павла Гриба”, — зазначив Полозов.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ Росії обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполя в Азовському морі. 24-х українських моряків заарештували в окупованому Криму, пізніше їх перевели в Москву, де арешт продовжили до кінця квітня.

Українські Національні Новини

Політика